Titanové nádobí a pánve Gerti Gundel - luxusní zakázková ruční výroba s tradicí a dopravou zdarma
připraveno ve středním hrnci rozměr 28 cm , samozřejmě můžete dle potřeby použít
starobavorká vepřová pečeně:
Ingredience:
1 kg vepřové plece, bok
(velmi dobře hodí i vepřová žebra)
6-8 brambor, a to v závislosti na potřebách
4-5 cibule, sůl
hrubý pepř sladká paprika kmín česnek málo tuku
Příprava:
Maso se solí, pepř, kmín, pepř a česnek třít a
S trochou tuku asi 1 hodinu při 200 stupních v troubě vaření. Brambory
a cibuli do 2 cm tlusté plátky. Po polovina
vaření času (asi po 1 hod) navíc k pečené ve vrstvách střídavě
Brambory, cibule, brambory, cibule, atd. soubor. Každá vrstva se
trochu soli, pepř, kmín a paprika varianta (ne míchat).
Svrchní vrstvu brambor dát. Přibl. / 4% na 2 litry vody aufgießen
a opět asi hodinu v troubě na pečeni.
pečící doba: Celkově dobrý dobu 2 hodin při teplotě 180-200 stupňů.
Přílohy: salát, okurka, čekanka, hlávkový salát, pečivo
Tip:pečící doba na 1 kg masa asi 2 hodiny do 2 kg masa asi 3 hodiny
ALTBAYRISCHER SCHWEINEBRATEN
Zutaten:
1 kg Schweineschulter, Bauch oder Schäuferle
(sehr gut eignet sich auch Sparerippchen)
6-8 Kartoffeln, je nach Bedarf
4-5 Zwiebeln Salz
grober Pfeffer Kümmel edelsüßer Paprika Knoblauchzehe etwas Fett
Zubereitung:
Das Fleisch mit Salz, Pfeffer, Kümmel, Paprika und Knoblauch einreiben und
mit etwas Fett ca. 1 Stunde bei 200 Grad im Backofen garen. Die Kartoffeln
und Zwiebeln jeweils in ca. 2 cm dicke Scheiben schneiden. Nach der Hälfte
der Garzeit (ca. nach 1 Std.) neben den Braten schichtweise abwechselnd
Kartoffeln, Zwiebeln, Kartoffeln, Zwiebeln usw. legen. Jede Schicht mit
etwas Salz, Pfeffer, Kümmel und Paprika würzen (nicht verrühren).
Als oberste Schicht Kartoffeln legen. Ca. /4 bis %2 Liter Wasser aufgießen
und nochmals ungefähr eine Stunde im Backofen braten lassen.
Bratzeit: Insgesamt gute 2 Stunden bei 180-200 Grad.
Beilagen: Salat, Gurken, Endivien, Kopfsalat, Baguette
Tip: Bratzeit bei 1 kg Fleisch ca. 2 Stunden Bratzeit bei 2 kg Fleisch ca. 3